Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

  1. Yavru köpek sahiplendiyseniz tuvalet alışkanlığı kazandırmak için baya sabırlı ve sakin olmalısınız.
  2. 2-3 aylık köpeklerde bu çok zor kazanılır. Daha çok küçüktür ve birbirinizi anlamakta güçlük çekeceğiniz için istediği yere tuvaletini yapar, çünkü daha kaslarını tutamaz,
  3. Köpeğiniz en az 6 aylık olana kadar. Bazen, bazı cins ve ırklarda bu 1 yaşını bile bulabilir. Sabırlı bir kişiliğe sahip değilseniz, evinizin bahçesi yoksa köpek almaktan vazgeçmenizi öneririm.
  4. Köpeklerinde tıpkı çocuklar gibi bu alışkanlığı edinebilmek için yardıma ihtiyaçları vardır. Ona yardım etmenin ilk yolu çiş yaptığı yere gazete kağıdı koymak ve o gazete kağıdını sizin tuvaletinizi yapmasını istediğiniz yere götürerek, onun bunu farketmesini sağlamaktır.
  5. Ona bir kaç ay kızmayın tuvaletini yaptığı yeri temizleyin ve onu yapmasını istediğiniz yere götürüp, gösterin ta ki 6 aylık olana kadar,
  6. Evin içerisinde besleyeceğiniz yavruyu en az bir ay takip etmelisiniz, eğer istemediğiniz bir yere tuvaletini yapıyorsa yüksek sesle 'Hayır' deyip ona ceza verin,
  7. İstediğiniz yere yaptığında ise ödül, mesela sevdiği yiyecekten bir parça,
  8. Bu durum ceza verileceği ya da ödül alacağı davranışları algılamasını sağlar
  9. 2-3 aylık yavrular çok sık tuvaletlerini yaparlar, bu nedenle belli saatlerde mamasını verin, bir süre sonra göreceksiniz ki belli saatlerde tuvaletini yapacak.
  10. Gözlem gereklidir, eğer sabah evden çıkıp akşam geliyorsanız ve evde takip edecek kimse yoksa kesinlikle en az 6 aylık ve evde yaşamış bir köpek sahiplenmenizi tavsiye ederim.
  11. Ev içinde daha az problem çıkarabilecek köpekleri öğrenmek için Evde bakılabilecek Irklar Bölümünü okuyun, tabi bu ırklar bikaç günde ev kurallarını öğrenemiyorlar ama daha çabuk alışıp, daha çabuk öğrenebiliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder